Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

ΥΠΕΝ: Η Planet, σύμβουλος για το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Η εταιρεία Planet είναι αυτή που αναλαμβάνει να «τρέξει» το σχεδιασμό του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027. Αυτό προβλέπει χθεσινή απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα, η οποία και επικυρώνει το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας που έγινε το προηγούμενο διάστημα.

Το Πρόγραμμα για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση (ΔΑΜ) για την περίοδο 2021-2027 αποτελεί το βασικό πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου για τη ΔΑΜ προς μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία, το οποίο καταρτίστηκε για τις περιοχές που εξαρτώνται περισσότερο από τα ορυκτά καύσιμα και έχει ως βάση αναφοράς τα αναλυτικά Εδαφικά Σχέδια ΔΑΜ των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης και του Δήμου Μεγαλόπολης. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για το κεντρικό εργαλείο αντιμετώπισης των οικονομικών, κοινωνικών, εργασιακών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις συγκεκριμένες περιοχές από τη στρατηγική της απολιγνιτοποίησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται σε 1, 61 δισ. ευρώ, που προέρχονται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, και συμπληρώθηκε με πόρους από το ΕΤΠΑ και το ΕΚΤ+, ενώ επιπλέον 300 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης αποκλειστικά για την αποκατάσταση και τον επαναπροσδιορισμό της χρήσης εδαφών στα εξορυκτικά πεδία της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης.

Ο διαγωνισμός επιλογής του συμβούλου για το σχεδιασμό του Προγράμματος έγινε με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τη διαδικασία μέσω καταλόγου.

Έτσι, στις 28 και 29 Ιανουαρίου υποβλήθηκαν οι προσφορές από τους υποψήφιους αναδόχους που ήταν η Planet Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, η Ευρωτέκ Ανώνυμη Μελετητική Εταιρεία και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ).

Στις 12 Φεβρουαρίου υποβλήθηκε το πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης με το οποίο εισηγήθηκε την ανάθεση του έργου, – με μοναδικό κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής-,  στην εταιρεία Planet. Η κατακύρωση έγινε στις 18 Μαρτίου και όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το τίμημα ανέρχεται σε 72.912 ευρώ.

Η Planet (με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Χρήστο Γιαννακόπουλο) «μετράει» 34 χρόνια στην αγορά συμβουλευτικών υπηρεσιών και θεωρείται μία από τις κορυφαίες και πλέον έμπειρες στο κομμάτι του project management consulting.

Η εταιρεία από την ίδρυσή της μέχρι τώρα έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες έργα και επενδύσεις υποστηρίζοντας πελάτες από όλους τους κλάδους της οικονομίας και του δημόσιου τομέα. Διαθέτει, ακόμη, ισχυρή παρουσία και εκτός συνόρων στη ΝΑ Ευρώπη, μέσω θυγατρικών βραχιόνων (Planet International, Planet Western Balkans, Planet Turkey, Planet Albania, Redecon).

 

ΠΗΓΗ: newmoney

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σειρά προθεσμιών υλοποίησης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) παρατείνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Την εκτίμησή του ότι ο ΠΑΟΚ θα γιορτάσει τα 100 χρόνια του στο νέο του γήπεδο στην Τούμπα, το 2026, εξέφρασε ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας, μιλώντας στο κανάλι TV...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ανακοπεί το «τσουνάμι» αιτήσεων από μικρούς επενδυτές για έργα ΑΠΕ, που έχουν προκαλέσει «έμφραγμα» στο μηχανισμό εγκρίσεων, ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Οι δομικές μεταρρυθμίσεις στον εν λόγω τομέα μέχρι το 2030 είναι επιβεβλημένες. Εσχάτως, η Ελλάδα απαλλάχθηκε από την υποχρέωση καταβολής προστίμων για 10 ακόμη...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μείωση της τάξης του 2% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook