Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΤΙΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Τα “πάνω του” παίρνει το πετρέλαιο λόγω εμβολίων και ενόψει του πακέτου στήριξης στις ΗΠΑ

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 1 $ τη Δευτέρα, υποστηριζόμενες από την αισιοδοξία για τους εμβολιασμούς, ενός πακέτου τόνωσης στις ΗΠΑ και της αυξανόμενης εργοστασιακής δραστηριότητας στην Ευρώπη παρά τους εν ενεργεία περιορισμούς.

Το αργό πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 1,08 $ ή 1,7% στα 65,50 $ ανά βαρέλι και το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 1,04 $ ή 1,7% στα 62,54 $ το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια έληξαν υψηλότερα κατά 18%.

Επίσης, υποστηρικτικό για το πετρέλαιο ήταν ένα κοινωνικό  πακέτο στήριξης για την πανδημία του  κοραναϊού ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το Σάββατο.

Εάν εγκριθεί από τη Γερουσία, το πακέτο τόνωσης θα διατεθεί σε εμβόλια και ιατρικές προμήθειες και θα δώσει έναν νέο γύρο οικονομικής βοήθειας έκτακτης ανάγκης σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζήτηση ενέργεια.

Μικτά τα μηνύματα από την παγκόσμια βιομηχανία

Η αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας της Κίνας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των εννέα μηνών τον Φεβρουάριο, αλλά η γερμανική δραστηριότητα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων χρόνων, ενισχύοντας τις προοπτικές για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η βιομηχανική δραστηριότητα της ευρωζώνης αυξήθηκε τον Φεβρουάριο χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση.

Ο ΟΠΕΚ και οι χώρες-σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, θα συνεδριάσουν την Πέμπτη. Μεταξύ των άλλων θα συζητηθεί και η επαναδιάθεση στην αγορά έως και 1,5 εκατομμύρια βαρέλια αργού την ημέρα.

Οι αναλυτές της ING ανέφεραν ότι ο ΟΠΕΚ + θα πρέπει να είναι προσεκτικός για να αποφύγει να εκπλήξει τους εμπόρους, απελευθερώνοντας πάρα πολύ την προσφορά στην αγορά.

Ξεχωριστά, το Ιράν την Κυριακή απέρριψε την περίπτωση  έναρξης συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επαναφορά της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, επιμένοντας, να άρει πρώτα η Ουάσινγκτον τις μονομερείς κυρώσεις που έχουν μειώσει δραστικά τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν.

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Η παρέμβαση που πραγματοποίησε προ ημερών ο Λευκός Οίκος προς τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, ζητώντας τους να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου δεν...

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Ο μελλοντικός αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 απειλεί την Ουκρανία και την κεντρική Ευρώπη σε “πολιτικό, στρατιωτικό και ενεργειακό” επίπεδο, δήλωσαν σήμερα Κίεβο...

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν χθες να ενισχύσουν την παραγωγή πετρελαίου από τον Αύγουστο κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως ώστε να κατεβάσουν τις τιμές, που έχουν σκαρφαλώσει...

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Οι δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ προετοιμάζονται για υψηλότερες θερμοκρασίες αυτό το σαββατοκύριακο. Και αυτό  έπειτα από τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί από τότε...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αύξηση της τάξης του 11% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook