Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Πως και έκαναν πίσω οι μοναχές;

Για σχεδόν ένα χρόνο οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα δεν επέτρεπαν στον εργολάβο του ΑΔΜΗΕ να κατασκευάσει τους δύο τελευταίους πυλώνες υψηλής τάσης για να ολοκληρωθεί το έργο της επέκτασης του συστήματος 400 kV (Κιλοβόλτ) προς την Πελοπόννησο.

Έμπαιναν μπροστά στα μηχανήματα και παρεμπόδιζαν την εκτέλεση των εργασιών με αποτέλεσμα ο ΑΔΜΗΕ και το υπουργείο ΠΕΝ να έχουν βρει απίστευτο μπελά. Μέχρι και ο νέος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορούσε να κάμψει το… αντάρτικο. Σημειώστε ότι οι δύο πυλώνες ήταν σε μία απόσταση 460 μέτρων από τη μονή.

Όπως πληροφορείται η στήλη, όμως, χάρη και στις παρεμβάσεις του Μητροπολίτη, οι μοναχές έκαναν τελικά πίσω. Πρόσφατα ο εργολάβος ξεκίνησε ανενόχλητος τις εργασίες του και πρόκειται σε διάστημα 60 έως 80 ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί.

Το έργο ύψους 110 εκατ. ευρώ αφορά στον Δυτικό Διάδρομο επέκτασης του συστήματος των 400 kV στην Πελοπόννησο, που διασυνδέει το ΚΥΤ Μεγαλόπολης με τη γραμμή μεταφοράς 400 kV Αχελώου – Διστόμου. Με την υλοποίηση του αυξάνεται η χωρητικότητα για τις επενδύσεις ΑΠΕ, ενώ ενισχύεται η ευστάθεια του Νότιου Συστήματος.

Γιατί όμως οι μοναχές έκαναν πίσω; ‘Ισως να έπαιξε ρόλο και ένα αντισταθμιστικό έργο που θα κάνει ο ΑΔΜΗΕ. Αφορά την αποπεράτωση οικοτροφείου για ορφανά παιδιά στο Αίγιο, κόστους 700.000 ευρώ.

Πηγή: Euro2day

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Μοιάζει απίστευτο και όμως είναι αληθινό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πέφτει στο ένα λάθος μετά το άλλο, προφανώς λόγω της πίεσης που...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μείωση της τάξης του 2% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook