Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΤΙΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Σε υψηλό 2 και πλέον ετών το αμερικανικό αργό

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης το πετρέλαιο, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία και κλείνοντας σε υψηλό δύο και πλέον ετών, με “καύσιμο” την αισιοδοξία για τη μελλοντική ζήτηση αλλά και τις εξελίξεις στο Ιράν που ήγειραν ανησυχίες για τη σταθερότητα του εφοδιασμού στην περιοχή.

Ανησυχίες που πυροδότησε αρχικά η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε κρατικό διυλιστήριο στην Τεχεράνη έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή ενός αγωγού αερίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της ιρανικής πρωτεύουσας, οι οποίες εντάθηκαν στη συνέχεια από την είδηση ότι το μεγαλύτερο πλοίο του πολεμικού ναυτικού του Ιράν πήρε φωτιά και βυθίστηκε.

Τα γεγονότα “αυξάνουν το συνολικό ασφάλιστρο κινδύνου στη Μέση Ανατολή”, δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στο The Futures Group, μιλώντας στο MarketWatch. “Ο σκιώδης πόλεμος στο Ιράν βγαίνει από τις σκιές, και αυτό προκαλεί ανησυχία στην αγορά που ήδη προβληματίζεται για το ενδεχόμενο μείωσης του εφοδιασμού”, εξήγησε ο Flynn.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη μελλοντική ζήτηση πετρελαίου, μετά τη χθεσινή απόφαση του OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) να διατηρήσουν σε ισχύ το σχέδιο τους για σταδιακές αυξήσεις της παραγωγής τον τρέχοντα μήνα και τον επόμενο.

Έτσι, οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν και σήμερα την ανοδική τους πορεία, με το αμερικανικό αργό αλλά και το Brent να κλείνουν αμφότερα σε υψηλό δύο και πλέον ετών.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοση Ιουλίου ενισχύθηκε την Τετάρτη κατά 1,11 δολάρια ή 1,6% και έκλεισε στα 68,83 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 22 Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data.

Ανάλογη αύξηση κατέγραψε και το πετρέλαιο Brent παράδοσης Αυγούστου, που ενισχύθηκε σήμερα κατά 1,10 δολάρια ή 1,6% και τερμάτισε την ημέρα στα 71,35 δολάρια το βαρέλι.

Οι επενδυτές πάντως αναμένουν την αυριανή ανακοίνωση των στοιχείων της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας για τα εβδομαδιαία αποθέματα αμερικανικού αργού. Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές αναμένουν ότι τα στοιχεία της EIA θα δείξουν πτώση κατά 3,3 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Μαΐου, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global Platts.

 

capital

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Η παρέμβαση που πραγματοποίησε προ ημερών ο Λευκός Οίκος προς τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, ζητώντας τους να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου δεν...

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το Ά Εξάμηνο και το ΄Β Τρίμηνο του 2021 δημοσίευσε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: Αύξηση του κύκλου...

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Η WOOD σε νέο της report, με τίτλο η MYTILINEOS οδεύει προς χρονιά ρεκόρ το 2022, αυξάνει κατά 21% την τιμή-στόχο για τη μετοχή...

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν χθες να ενισχύσουν την παραγωγή πετρελαίου από τον Αύγουστο κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως ώστε να κατεβάσουν τις τιμές, που έχουν σκαρφαλώσει...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αύξηση της τάξης του 11% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook