Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Big Oil εναντίον Μπάιντεν – Τι δυσαρέστησε το πετρελαϊκό λόμπι

Η παρέμβαση που πραγματοποίησε προ ημερών ο Λευκός Οίκος προς τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, ζητώντας τους να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου δεν έγινε δεκτή με ικανοποίηση από το Big Oil. Το αντίθετο μάλιστα.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (ΑΡΙ), το ισχυρό αυτό λόμπι που εκπροσωπεί την αμερικανική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πρέπει πρώτα να εργαστεί για να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου στο σπίτι του, πριν ψάξει στο εξωτερικό.

«Θα πίστευε κανείς ότι το πρώτο μέρος στο οποίος θα απευθυνόταν θα ήταν οι Αμερικανοί παραγωγοί και όχι ΟΠΕΚ, ο οποίος κυριολεκτικά κρατούσε αυτή τη χώρα όμηρο για δεκαετίες επειδή ήταν ο κορυφαίος προμηθευτής μας», δήλωσε ο πρόεδρος του API, Μάικ Σόμμερς στο CNN Business.

Απαντώντας , αξιωματούχος του Λευκού Οίκου τόνισε τη σημασία «αξιόπιστων και σταθερών αγορών ενέργειας αυτήν την κρίσιμη στιγμή» στην παγκόσμια ανάκαμψη από την πανδημία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι θέλει οι Αμερικανοί να έχουν πρόσβαση σε προσιτή ενέργεια», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN Business.

Η μέση εθνική τιμή της βενζίνης βρίσκεται κοντά σε υψηλό επτά ετών στα 3,18 δολάρια το γαλόνι, από 2,18 δολάρια πριν από έναν χρόνο.

Οι υψηλότερες τιμές ενέργειας είναι μια αντανάκλαση της προσφοράς που αποτυγχάνει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση καθώς οι άνθρωποι πετούν και οδηγούν περισσότερο τώρα που πολλοί έχουν εμβολιαστεί.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του όπως η Ρωσία, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, συνεχίζουν να διατηρούν τους περιορισμούς στην παραγωγή, που επέβαλαν εν μέσω πανδημίας για να συγκρατήσουν τις τιμές, προσθέτοντας σταδιακά κάποια βαρέλια.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κάλεσε την Τετάρτη τον ΟΠΕΚ+ να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση των αυξημένων τιμών ενέργειας. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ «πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει την ανάκαμψη».

 

ot

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το Ά Εξάμηνο και το ΄Β Τρίμηνο του 2021 δημοσίευσε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: Αύξηση του κύκλου...

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Η WOOD σε νέο της report, με τίτλο η MYTILINEOS οδεύει προς χρονιά ρεκόρ το 2022, αυξάνει κατά 21% την τιμή-στόχο για τη μετοχή...

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν χθες να ενισχύσουν την παραγωγή πετρελαίου από τον Αύγουστο κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως ώστε να κατεβάσουν τις τιμές, που έχουν σκαρφαλώσει...

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης καταγράφει άνοδο από την αρχή της χρονιάς σε ποσοστό που αγγίζει το 20%. Ήδη σε πολλές περιοχές των μεγάλων πόλεων οι τιμές...

dei_07-2021_Electrokinisi_300x250

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αύξηση της τάξης του 11% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook