Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Η ΕΔΑ Αττικής εγκαινίασε την ολοκλήρωση του Έργου Σύνδεσης Φυσικού Αερίου στο Στρατόπεδο «Παπάγου»

Στις 26 Ιουλίου 2021, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ Αττικής, Πιέρρος Χατζηγιάννης, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου-ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., εγκαινίασαν το έργο της κατασκευής δικτύου αγωγών φυσικού αερίου στις Εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «Παπάγου».

Στην τελετή, παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, το μέλος του ΔΣ της ΕΔΑ Αττικής, Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, καθώς και στελέχη της ΕΔΑ Αττικής και του ΓΕΕΘΑ.

Η ΕΔΑ Αττικής, με την κατασκευή της υποδομής φυσικού αερίου, ολοκληρώνει ένα έργο φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Στρατοπέδου «Παπάγου». 

Το συγκεκριμένο έργο, εκτός της κατασκευής του δικτύου των αγωγών φυσικού αερίου, ολοκλήρωσε και την αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου με νέους διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου και πετρελαίου), προσφέροντας τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης μετάπτωσης από την μία μορφή στην άλλη σε περίπτωση ανάγκης.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής, κος Πιέρρος Χατζηγιάννης, κατά τη διάρκεια της τελετής ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την εξαιρετική τους συνεργασία και δεσμεύτηκε ότι η ΕΔΑ Αττικής θα μεριμνήσει κατά προτεραιότητα για τη σύνδεση και λοιπών εγκαταστάσεων στρατηγικού και εθνικού ενδιαφέροντος.

Σε συνέχεια των χαιρετισμών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., κος Χατζής Μιχαήλ, επισήμανε ότι το εν λόγω έργο, είναι αποτέλεσμα μιας ουσιαστικής συνεργασίας που έχει στόχο να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το έργο της ΕΔΑ Αττικής, τονίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συντελούν στην πράσινη οικονομία και ανάπτυξη πετυχαίνοντας μείωση του λειτουργικού κόστους και εξοικονόμηση ενέργειας. Ολοκληρώνοντας, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία του έργου, όπου παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας ολοκληρώθηκε χάριν της άψογης συνεργασίας με την κατασκευάστρια Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής καθώς και με τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

Η εκπεφρασμένη βούληση τόσο της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ όσο και του Ομίλου ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ είναι η σύνδεση περισσότερων στρατιωτικών εγκαταστάσεων το αμέσως επόμενο διάστημα, προς τούτο δε θα υπάρξει στενή συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών αμφότερων, προκειμένου για την ταχύτερη ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών.

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Environmental Social Governance

Με τους εγχώριους ενεργειακούς ομίλους να δίνουν ηχηρό «παρών» ξεκινάει από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου τη λειτουργία του ο νέος δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ATHEX ESG. Ένας δείκτης...

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου οδεύει ολοταχώς προς πώληση. Ήδη, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε να ελέγχει τους φακέλους των προσφορών που...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από το ΤΑΙΠΕΔ οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων των ενεργειακών ΔΕΚΟ στις οποίες το ελληνικό δημόσιο κατέχει μετοχές. Όλα δείχνουν πως η...

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Η πρώτη ενεργειακή ιδιωτικοποίηση του 2021 βρίσκεται προ των πυλών καθώς κατατέθηκαν χθες στο ΤΑΙΠΕΔ, δύο δεσμευτικές προσφορές για την από κοινού πώληση με την...

dei_07-2021_Electrokinisi_300x250

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αύξηση της τάξης του 11% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook