Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

BofA: Κίνδυνος «φούσκας» στις «πράσινες» μετοχές της Ευρώπης

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημιουργία «φούσκας» σε ορισμένες «πράσινες» μετοχές της Ευρώπης κρούει η Bank of America, εν μέσω των τεράστιων ροών κεφαλαίων που διοχετεύονται το τελευταίο διάστημα στις εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

«Αν και αναγνωρίζουμε ότι οι ροές κεφαλαίων ενδεχομένως θα συνεχίσουν να οδηγούν τις τιμές των μετοχών σε υψηλότερα επίπεδα, οι αποτιμήσεις δεν υποστηρίζονται πλέον από τα θεμελιώδη μεγέθη» σημειώνει χαρακτηριστικά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

«Δεν μπορούμε να συμβουλεύουμε τους επενδυτές να τοποθετούν φρέσκο χρήμα σ’ αυτές τις μετοχές» σπεύδει να προσθέσει, απευθυνόμενη προς τους αναλυτές.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, η αμερικανική τράπεζα υποβαθμίζει τη σύσταση για τις μετοχές των Orsted, Red Electrica και Enagas SA σε «underperform» και τη σύσταση για τη μετοχή της EDPR σε «neutral».

Κατά τη διάρκεια του 2020, οι μετοχές ΑΠΕ εμφάνισαν εντυπωσιακή άνοδο στην Ευρώπη, χάρη στη μαζική στροφή των εθνικών κυβερνήσεων προς «πράσινες» και περιβαλλοντικά ουδέτερες ενεργειακές πολιτικές.

Μάλιστα, αυτή η στροφή αποτυπώθηκε και στον σχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης, βάσει του οποίου τουλάχιστον το 1/4 των κονδυλίων θα πρέπει να διοχετευτεί σε «πράσινα» έργα ή έργα ΑΠΕ.

Ο κλάδος δε, δέχθηκε περαιτέρω στήριξη την προηγούμενη εβδομάδα, όταν οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τον πλήρη έλεγχο του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένης της Γερουσίας, μετά τις επαναληπτικές εκλογές στην Τζόρτζια.

Κι αυτό, διότι οι Δημοκρατικοί αναμένεται να στηρίξουν αναφανδόν την ενεργειακή πολιτική του νεοεκλεγέντα Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επιδιώκει να αυξήσει τις «πράσινες» επενδύσεις.

Διάφοροι αναλυτές, πάντως, έχουν προειδοποιήσει ότι οι αποτιμήσεις των «πράσινων» αμερικανικών μετοχών θα μπορούσουν να φθάσουν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα εντός του 2021.

 

ΠΗΓΗ: moneyreview

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Εσχάτως, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Γεώργιος Αλεξάκης, υπογράμμισε ότι: «Η παράκτια ζώνη και ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για...

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ

Κινητικότητα από τους περισσότερους μεγάλους ενεργειακούς ομίλους της χώρας αναπτύσσεται για την υλοποίηση επενδύσεις πράσινου υδρογόνου, που από πολλούς θεωρείται το καύσιμο του μέλλοντος....

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Το αργό πετρέλαιο ανέβηκε την Τετάρτη αφού τα δεδομένα της βιομηχανίας έδειξαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο και...

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Ο Αμερικανός απεσταλμένος για το Κλίμα Τζον Κέρι θα μεταβεί στη Σανγκάη αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, σηματοδοτώντας το πρώτο...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μείωση της τάξης του 2% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook