Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΔΙΚΤΥΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Το φυσικό αέριο φτάνει σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των Σερρών

Στη γραμμή της εκκίνησης εισέρχεται από τον Ιούλιο του 2021 το έργο επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ σε όλη την πόλη των Σερρών, συνολικού μήκους 70 χλμ με στόχο την πρόσβαση χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε ασφαλή, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια.

Αυτό ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 18 Μαΐου στο Δημαρχείο Σερρών.

«Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ στην Κεντρική Μακεδονία με πρώτο πυρήνα την πόλη των Σερρών, η οποία έχει, ήδη, δώσει ένα αξιόλογο στίγμα στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου.

Είναι μία πολύ όμορφη ημέρα για τις Σέρρες, καθώς μετά την πολύ στενή και γόνιμη συνεργασία όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα πετύχαμε να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση ενός φιλόδοξου και πολυαναμενόμενου έργου με σπουδαίο αποτύπωμα στον Δήμο μας.

Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα οφέλη από το φυσικό αέριο», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τη ΔΕΔΑ θα είναι δυναμική και συνεχής καθόλη τη διάρκεια του έργου επέκτασης του δικτύου.

«Θα υπάρχει συνεργασία και συντονισμός των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΔΑ, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται κατά τις εργασίες κατασκευής του δικτύου», επισήμανε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Σερρών για την εποικοδομητική συνεργασία, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην έναρξη υλοποίησης του έργου.

«Οι Σέρρες αποτελούν μία ιδιαίτερα σημαντική πόλη για τη ΔΕΔΑ, όχι μόνο γιατί είναι η πρώτη πόλη στην οποία αναπτύξαμε δίκτυο και έχουμε τους περισσότερους οικιακούς και εμπορικούς πελάτες αλλά και γιατί έχουμε μία άριστη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Μάλιστα, αυτή η συνεργασία είναι ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε στις Σέρρες το στρατηγείο μας για όλη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, όμως, θέλουμε στο πλευρό μας όλους τους φορείς της πόλης, προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και το έργο να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς.

Στόχος μας είναι πολύ σύντομα ακόμη περισσότεροι πολίτες και επαγγελματίες των Σερρών να επωφεληθούν από τη μείωση του ενεργειακού κόστους και να συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην πόλη», υπογράμμισε ο κ.Τσάκας.

Όπως γνωστοποίησε, ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στις Σέρρες και στο Κιλκίς ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από ίδια και δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δημοπράτηση του έργου βρίσκεται στο στάδιο ανακήρυξης προσωρινών αναδόχων με τις εργασίες ανάπτυξης του δικτύου στον αστικό ιστό των Σερρών να υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν τον Ιούλιο του 2021.

Το έργο της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στις Σέρρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023 και προβλέπει την κατασκευή 70 χλμ δικτύου, τουλάχιστον 1.855 συνδέσεις οικιακών πελατών και τουλάχιστον 327 συνδέσεις εμπορικών πελατών.

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Η απόφαση του ομίλου της Motor Oil Hellas να συμμετάσχει με ποσοστό 50% στη μεγάλη επένδυση κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Κομοτηνή που σχεδιάζει η...

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Το δρόμο για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ Υποδομών αναμένεται να ανοίξει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο νομοσχέδιο που...

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Την άποψη ότι οι μεγάλοι πετρελαϊκοί κολοσσοί της Total και της  Exxon Mobil θα παραμείνουν στην Ελλάδα και θα αναπτύξουν τον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων μέσα από...

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ

Τη μεγαλύτερη μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο έχει στα σκαριά ο Όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Πρόκειται για το γνωστό αδειοδοτημένο project του νέου σταθμού...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αύξηση της τάξης του 4% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook