Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΤΙΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου λόγω μαζικών εμβολιασμών και μείωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, λόγω των προοπτικών για ισχυρότερη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη εν μέσω των αυξημένων εμβολιασμών κατά του COVID-19. Επιπλέον μια έκθεση έδειξε, ότι τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή καυσίμων στον κόσμο, μειώθηκαν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 34 σεντς, ή 0,5%, στα 63,08 $ το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate για το Μάιο αυξήθηκε κατά 32 σεντς, ή 0,5%, στα 59,65 $.

«Η αισιοδοξία στις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές ενίσχυσε το κλίμα στην αγορά αργού πετρελαίου», έγραψαν οι αναλυτές της ANZ bank την Τετάρτη.

Οι τιμές σημείωσαν άνοδο καθώς τα στοιχεία την Τρίτη έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας των ΗΠΑ αυξήθηκαν σε υψηλό διετίας τον Φεβρουάριο. Αυτό ακολούθησε προηγούμενα δεδομένα που δείχνουν ότι η δραστηριότητα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ αγγίζει ένα ρεκόρ το Μάρτιο και ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας δείχνει την απότομη αύξηση των πωλήσεων σε τρεις μήνες.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε την Τρίτη ότι οι πρωτοφανείς δημόσιες δαπάνες για την καταπολέμηση του COVID-19, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα ωθήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη στο 6% φέτος, ποσοστό που έχει να παρατηρηθεί από τη δεκαετία του 1970.

Η αισιοδοξία για μια ευρύτερη διάθεση εμβολίων αύξησε επίσης τις τιμές με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden να ανεβάζει τον στόχο εμβολιασμού για όλους τους Αμερικανούς ενήλικες έως τις 19 Απριλίου.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 2 Απριλίου, ανέφεραν οι πηγές, επικαλούμενες τα δεδομένα του API (Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου). Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για πτώση μόλις 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών.

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να μειωθεί κατά 270.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2021 στα 11,04 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) την Τρίτη, μια απότομη πτώση από την προηγούμενη μηνιαία πρόβλεψη για πτώση 160.000 bpd.

Το Ιράν και οι παγκόσμιες δυνάμεις πραγματοποίησαν αυτό που περιέγραψαν ως «εποικοδομητικές» συνομιλίες την Τρίτη και συμφώνησαν να σχηματίσουν ομάδες εργασίας για να συζητήσουν ενδεχομένως την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 που θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρση των κυρώσεων από την Ουάσινγκτον στον ενεργειακό τομέα του Ιράν και στην αύξηση του εφοδιασμού με πετρέλαιο.

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Το αργό πετρέλαιο ανέβηκε την Τετάρτη αφού τα δεδομένα της βιομηχανίας έδειξαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο και...

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Ο Αμερικανός απεσταλμένος για το Κλίμα Τζον Κέρι θα μεταβεί στη Σανγκάη αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, σηματοδοτώντας το πρώτο...

ΤΙΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Οι τιμές πετρελαίου εμφανίστηκαν αυξημένες  τη Δευτέρα εν μέσω ελπίδων ότι η ζήτηση καυσίμων αυξάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος (πράγμα...

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Ο συντονιστής της Γερμανίας για τις διατλαντικές σχέσεις κάλεσε σήμερα για ένα μορατόριο στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μείωση της τάξης του 2% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook