Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στην αντιπλημμυρική θωράκιση και αναπτυξιακή προοπτική της Νέας Ιωνίας»

Αυτοψία σε έργα που εκτελούνται στον Δήμο Νέας Ιωνίας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 13,4 εκατ. ευρώ, πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, παρουσία της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου και κλιμακίου των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κεφαλογιάννη, βρέθηκε στα εργοτάξια τριών από τα πέντε υπό εκτέλεση έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, όπου και διαπίστωσε την πορεία  των εργασιών αλλά και ενημέρωσε τους εμπλεκομένους για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την άρση των εμποδίων που ευθύνονται για καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσής τους.

Συγκεκριμένα, η κυρία Κεφαλογιάννη επέβλεψε τα έργα κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης σε ιδιόκτητο ακίνητο του Δήμου στο Ο.Τ 150, τα έργα μετατόπισης του συλλεκτήρα ομβρίων στην οδό Αλατσάτων αλλά και την πορεία κατασκευής πεζογέφυρας μεταξύ των σταθμών ΗΣΑΠ, Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου.

Αναφορικά με τον υπόγειο χώρο στάθμευσης τριών επιπέδων, δυναμικότητας 363 θέσεων και προϋπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ, το έργο βρίσκεται σε στάδιο εκτέλεσης βάσει της τροποποιημένης μελέτης που ζητήθηκε για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με στην αντιστήριξη των πρανών της εκσκαφής. Όσον αφορά στο έργο μετατόπισης του συλλεκτήρα ομβρίων στην οδό Αλατσάτων, προϋπολογισμού 1,18 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ 2014-2020 άξονας 5, που αφορά στην μετατόπιση παλαιού τμήματος του διευθετημένου ρέματος Πεύκης, η Περιφέρεια πλέον των αρμοδιοτήτων της έχει αναλάβει ενέργειες για την επίσπευση των διαδικασιών από μέρους των συναρμόδιων φορέων και δικτύων κοινής ωφελείας που φρενάρουν την ολοκλήρωση του έργου.

Τέλος, στην περίπτωση της κατασκευής της πεζογέφυρας στο σημείο της οδού Παναγούλη, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, μετά την οριστική διάλυση της σύμβασης από μέρους του αναδόχου, η Περιφέρεια εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις για να διασφαλιστεί η ταχύτερη επανέναρξη των εργασιών.

Με την ευκαιρία της αυτοψίας στα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής στη Νέα Ιωνία, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, δήλωσε: 

«Παρεμβαίνουμε σε κάθε στάδιο εκτέλεσης των έργων με στόχο να τηρηθούν τα προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα και βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν μέσα από τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί τη στόχευσή μας μέσα από τα υπό εκτέλεση έργα».

Για τα εκτελούμενα έργα στον Δήμο Νέας Ιωνίας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: 

«Δεν υπάρχουν πολίτες πολλαπλών ταχυτήτων για τη Διοίκησή μας αλλά η ισόρροπη ανάπτυξη και των 66 Δήμων της Αττικής αποτελεί πολιτική επιλογή και πράξη. Τα υπό εκτέλεση έργα στη Νέα Ιωνία είναι βέβαιο ότι θα θωρακίσουν αποτελεσματικά την πόλη ενάντια στα πλημμυρικά φαινόμενα, θα αναβαθμίσουν τις γειτονιές της, θα ενισχύσουν την οδική ασφάλεια αλλά και θα αναζωογονήσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας».

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γεώργιος Πατούλης, συμμετείχε εσχάτως σε τηλεδιάσκεψη σχετικά με το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), το οποίο έχει τεθεί υπό διαβούλευση. Συγκεκριμένα,...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

«Στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων έχουμε περάσει από τη θεωρία στην πράξη εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της Αυτοδιοίκησης έναν σαφή...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων Σ. Πολλάλης υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης οδοποιίας στη θέση Μεγάλο Ποτάμι, με...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των έργων κατασκευής και λειτουργίας τριών Μονάδων Αφαλάτωσης στα Κύθηρα, δόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής μετά την υπογραφή...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μείωση της τάξης του 2% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook