Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΔΙΚΤΥΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Απόφαση υπέρ της Μονής για ασφαλιστικά μέτρα στον ΑΔΜΗΕ εξέδωσε το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων

Εξεδόθη η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η μοναστική κοινότητα των Αγίων Θεοδώρων Αροανίας κατά του ΑΔΜΗΕ, σχετικά με την διέλευση 2 πυλώνων υπερυψηλής τάσης πλησίον του ιστορικού Μοναστηριού των Καλαβρύτων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalavrytanews.com.

Στις 19 Ιανουαρίου στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Μονή Αγίων Θεοδώρων στις 27 Νοεμβρίου 2020 με στόχο να μπλοκάρει την διέλευση των δύο πυλώνων της γραμμής Υπερυψηλής Τάση (400 kV).

Τα ασφαλιστικά μέτρα συζητήθηκαν  μετά από πολύμηνη καθυστέρηση εξαιτίας των περιορισμών στη λειτουργία των δικαστηρίων εν μέσω της πανδημίας covid-19. Για τους δύο μήνες που μεσολάβησαν από την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων ίσχυε η προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών κατασκευής.

Να σημειωθεί ότι  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΑΝΕΙ Ο ΑΔΜΗΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 


Η απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων, θέτει ουσιαστικά είναι παύση των εργασιών για την διέλευση των πυλώνων  και  τάσσει προθεσμία εξήντα (60) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας για την άσκηση τακτικής αγωγής.

Η απόφαση που εξεδόθη αναφέρει:

Απαγορεύει προσωρινά στις καθ’ ων την εγκατάσταση, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «ΚΥΤ Πάτρας – ΚΥΤ Μεγαλόπολης», των με αριθμούς 146 και 147 πυλώνων στήριξης της εναέριας γραμμής μεταφοράς ενέργειας, στον περιβάλλοντα χώρο της Ι. Μ. Αγίων Θεοδώρων Αροανίας, κατά τρόπο που να προκαλεί αισθητική βλάβη στο πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον της που τελούν σε αδιάσπαστη ενότητα, τους οποίους προτίθενται να τοποθετήσουν στις θέσεις «Σέρφουλα», σε απόσταση 500 μ. βορειοδυτικά από το κτίριο του μοναστηριού και «Άγιος Κωνσταντίνος», σε απόσταση 370 μ. δυτικά από το Παλαιομονάστηρο.
Απειλεί σε βάρος εκάστης των καθ’ ων χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, διαιρετά και ισομερώς υπέρ κάθε αιτούσας, για κάθε ημέρα παράβασης της παρούσας.
Τάσσει προθεσμία εξήντα (60) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας για την άσκηση τακτικής αγωγής.

Δικηγόροι της Ιεράς Μονής ήταν ο Σπυρίδων Ζερβόπουλου και ο Νικολάος Ζαφειρόπουλος και συμπαραστάτες ο Δήμος Καλαβρύτων με δικηγόρο τον Τάκη Χριστοδούλου.

Υπενθυμίζεται, ότι  η Πελοπόννησος αποτελεί τη μοναδική περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας που δεν είναι συνδεδεμένη στην υπερυψηλή τάση (400 kV). Διασυνδέεται με την Αττική με γραμμές 150 kV – όπως τα νησιά – με σοβαρές επιπτώσεις για την επάρκεια του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, τις πράσινες επενδύσεις, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και τα μεγάλα έργα υποδομής που σχεδιάζονται συνολικά στη χώρα.

Οι επιπτώσεις από τον ενεργειακό αποκλεισμό της Πελοποννήσου δεν πλήττουν μόνο τους καταναλωτές της περιοχής αλλά και ολόκληρης της χώρας.

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ανακοπεί το «τσουνάμι» αιτήσεων από μικρούς επενδυτές για έργα ΑΠΕ, που έχουν προκαλέσει «έμφραγμα» στο μηχανισμό εγκρίσεων, ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,...

ΔΙΚΤΥΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Η μείωση του κόστους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) εξαιτίας της προόδου των διασυνδέσεων των νησιών αντισταθμίζει την επιβάρυνση των καταναλωτών από την αύξηση...

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ

Σε αδυναμία του νέου θεσμικού πλαισίου που προκάλεσε τεράστια αύξηση των αιτήσεων αποδίδει το «βραχυκύκλωμα» η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ. Νέα χάραξη στη διασύνδεση της...

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Το 2020, ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ, κατέγραψε αύξηση των συνολικών Εσόδων του και ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας του σε επαναλαμβανόμενη βάση, συνεχίζοντας την επιτυχημένη του πορεία,...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μείωση της τάξης του 2% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook