Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Maximus Terra: Ελληνογερμανικό «χτύπημα» με 266MW φωτοβολταϊκών

Το πρώτο μεγάλο και εντυπωσιακό «χτύπημα» της ελληνογερμανικής συμμαχίας που εκφράζεται μέσω της Maximus Terra είναι γεγονός και επικεντρώνεται στις περιοχές της απολιγνιτοποίησης.

Αφορά επτά άδειες φωτοβολταϊκών πάρκων, εκ των οποίων οι τέσσερις για περιοχές της Κοζάνης, και οι άλλες σε Φλώρινα, Πτολεμαίδα και Κιλκίς, με συνολική ισχύ 266,5 MW.

Οι άδειες που χορηγήθηκαν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς από τη ΡΑΕ ποικίλουν σε ισχύ καθώς ξεκινούν από 1,39 MW και κλιμακώνονται σε 10,27MW, 23,70MW, 31,93MW, 35,98MW και φτάνουν τα 137,43 MW για το mega φωτοβολταικό που προγραμματίζεται να εγκατασταθεί στην Κοζάνη.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ουσιαστικά την είσοδο στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ του γερμανικού ομίλου Deutsche Werte Holding AG. Το πρώτο και γνωστό βήμα έγινε το 2019 όταν η Deutsche Werte έγινε μέτοχος στην ελληνική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Maximus Τerra.

Σε σχετική ανακοίνωση (το Μάιο του 2019) είχε αναφέρει ότι «ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως» για τα σχέδια της Maximus Terra κάνοντας λόγο για projects ηλιακής ενέργειας 200 MW και δηλώνοντας ότι θα προσφέρει τόσο χρηματοδοτική στήριξη όσο και βοήθεια σε επίπεδο σχεδιασμού και εκτέλεσης.

Η Maximus Terra, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα στον τομέα των ΑΠΕ ήδη από το 2010, όταν και ιδρύθηκε από την Private Consulting A.E., η οποία αποτελεί τη μετεξέλιξη και μετονομασία τnς ΤΕΚΜΩΡ Βορείου Ελλάδος Α.Ε.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμμετέχουν η Βασιλική Μαρκίδου ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος και οι Νικόλαος Γκιάτας και Εμμανουήλ Ιωαννίδης ως μέλη.

Στα τέλη του 2019 έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 770.000 ευρώ, ενώ πρόσφατα αποφασίστηκε η μερική διάσπαση της εταιρείας με εισφορά περιουσιακών της στοιχείων σε νέα εταιρεία με το διακριτικό τίτλο Maximus Terra Solar S.M.S.A. η οποία συστάθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2020. Το Δ.Σ. της νέας εταιρείας αποτελείται από τα ίδια πρόσωπα.

Όπως προκύπτει, όμως, από τα στοιχεία, η συμμετοχή της Deutsche Werte στην αρχική Maximus Τerra ήταν 10% με το 90% να παραμένει στην Private Consulting. Επίσης, στη νέα εταιρεία Maximus Terra Solar S.M.S.A. το 100% των μετοχών ανήκει στην Private Consulting, καθώς η Deutsche Werte δεν συμμετέχει.

Το…μυστήριο συνεχίζεται καθώς στις 4 Μαρτίου 2021 αναρτήθηκε η ανακοίνωση πιστοποίησης του αρχικού κεφαλαίου της Maximus Terra Solar S.M.S.A. (ύψους 600.000 ευρώ). Τέσσερις μέρες μετά, όμως, στις 8 Μαρτίου 2021 αναρτήθηκε ανακοίνωση περί διαγραφής της προηγούμενης καταχώρησης περί της καταβολής του…

 

ΠΗΓΗ: newmoney

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγροτικών Θεμάτων εξέφρασε την αγωνία των αγροτών πως χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής γης κινδυνεύουν να γίνουν εκτάσεις για παραγωγή ενέργειας....

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, μέσω της Ether, ολοκλήρωσε με επιτυχία την κατασκευή 37 φωτοβολταϊκών έργων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με...

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Με θετικό… ενεργειακό πρόσημο αναμένεται να υποδεχθούν το 2021 η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία. Ειδικότερα η Solar Project SC ΙKE έχει υποβάλει την πρόταση της στο EnterpriseGreece με στόχο να...

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Eπιταχύνεται το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας με ‘’στροφή’’ στις ΑΠΕ. Συγκεκριμένα η ΔΕΗ Ανανεώσιμες 100% θυγατρική της ΔΕΗ, έλαβε την άδεια σύμφωνα με ανακοίνωση...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μείωση της τάξης του 2% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook