Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

Environmental Social Governance

Το Reuters αποθεώνει τα πάρκα τσέπης που δημιουργεί ο Δήμος Αθηναίων

Βασικό άρθρο του μεγάλου ειδησεογραφικού πρακτορείου αναδεικνύει την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και την επίδρασή της στην καθημερινή ρύπανση της πόλης.

Η Αθήνα άρχισε να δημιουργεί «πάρκα τσέπης», μετατρέποντας μικρά οικόπεδα που κάποτε ήταν γεμάτα σκουπίδια και ζιζάνια, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη χρόνια ρύπανση.

«Πρόκειται για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, τη μείωση των θερμοκρασιών, την ποιότητα ζωής και τη δημιουργία νέων σημείων αναφοράς εντός της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης.

«Τα δέντρα κόπηκαν, χτίστηκαν σπίτια, δημιουργήθηκαν οικιστικές περιοχές, αλλά την ίδια στιγμή, τα προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης αυξήθηκαν», δήλωσε ο Χρήστος Ζερεφός, επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών για τη Φυσική της Ατμόσφαιρας και την Κλιματολογία για την ανάπτυξη της Αθήνας τις τελευταίες δεκαετίες.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, η πρωτεύουσα δοκίμασε διάφορα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφοριακής ρύπανσης, η οποία καταστρέφει επίσης αρχαία μνημεία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 έφεραν νέους αυτοκινητόδρομους για να παρακάμψουν κεντρικούς δρόμους, ένα μετρό και την κίνηση του αεροδρομίου έξω από την πόλη.

Όμως, γεμάτη βουνά, η Αθήνα μπορεί να καταπνίγεται κατά τη διάρκεια των θερμών κυμάτων όταν δεν φυσούν άνεμοι και ρύποι παγιδεύονται στο λεκανοπέδιο.

Η κλιματική αλλαγή θα κάνει τα πράγματα χειρότερα, λένε οι επιστήμονες.

Τα πάρκα τσέπης βοηθούν. «Μας αφήνει να αναπνέουμε λίγο, γιατί ο τρόπος που είμαστε εδώ… ασφυκτούμε», δήλωσε η 65χρονη Δήμητρα από την πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Κυψέλης.

Τα συντριβάνια που επισκευάζονται μειώνουν τις θερμοκρασίες και βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μπακογιάννης, δήλωσε ότι εκμεταλλεύτηκε το lockdown τον Μάρτιο όταν η κυκλοφοριακή ρύπανση μειώθηκε κατά 50%, για να προωθήσει το έργο.

 

ΠΗΓΗ: envinow

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σε ενίσχυση του εξοπλισμού ανακύκλωσης στην πόλη προχωρά, μετά από 15 χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων.. Με σύμβαση συνεργασίας, που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας...

ΤΙΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να πέσει 2% την Παρασκευή ενώ ο Πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ κρίνεται θετικός στον Covid 19 αναφέρει το...

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

To Πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η Τουρκία δηλώνει ότι θα προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρήσει σε...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μείωση της τάξης του 2% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook