Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Σκρέκας: Σε 30 μέρες θα κηρυχθούν αναδασωτέες όλες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν

Την δέσμευση της κυβέρνηση ότι στις επόμενες 30 ημέρες θα κηρυχθούν αναδασωτέες όλες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας λέγοντας ότι η ανασυγκρότηση των δασικών οικοσυστημάτων αποτελεί προτεραιότητα.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Σκρέκας συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός ώστε να αποτραπούν τα πλημμυρίδα φαινόμενα με τις πρώτες βροχές στις περιοχές που έχουν καεί ενώ ανακοίνωσε ότι πλέον, όλες οι δασικές υπηρεσίες θα υπάγονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για καλύτερο συντονισμό.

Επίσης είπε ότι θεσπίζεται ο «Ανάδοχος Αναδάσωσης», ο οποίος θα αναλαμβάνει και την ευθύνη για την προστασία των αναδασωτέων εκτάσεων.

Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται περί εμπρησμών για να μπουν ανεμογεννήτριες στις καμένες περιοχές, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού ανεμογεννήτριες μπορούν να εγκατασταθούν και σε δασικές περιοχές, κατά συνέπεια δεν χρειάζεται κάποιος να καταφύγει σε ένα τέτοιου είδους έγκλημα για να ανοίξει τον δρόμο για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Ο κ. Σκρέκας είπε ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε τη διαγραφή των οφειλών, ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών, για τους καταναλωτές που κάηκαν τα σπίτια τους και οι επιχειρήσεις τους, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται από τους τεχνικούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές.

Ερωτηθείς για το σχέδιο υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ που ο ίδιος είχε ανακοινώσει, είπε ότι οι εργασίες είχαν ήδη ξεκινήσει από τον Απρίλιο και αφορούσαν κυρίως δασικές περιοχές. Για το έργο αυτό έχουν εξασφαλιστεί 70 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ μέσα στις περιοχές όπου είχαν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες, είναι και το Τατόι.

Τέλος ο κ. Σκρέκας υποστήριξε πως ο ΑΔΜΗΕ κατάφερε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση ρεύματος που έσπασε κάθε ρεκόρ και δεν υπάρχουν διακοπές ηλεκτροδότησης.

Λέκκας: Μόνο 150.000 στερέμματα είναι αναδασωτέα

Στο μεταξύ μόλις χθες, ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας αναφερόμενος στο ζήτημα της αναδάσωσης των καμένων περιοχών δήλωσε ότι «από τα 500.000 στρέμματα που κάηκαν τα 300.000 τα ξεχνάμε από δάσος καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς» Την εκτίμηση αυτή  εξέφρασε, στη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Όπως είπε χαρακτηριστικά «μόνο στα 150.000 στρέμματα, μπορεί το δάσος να αναγεννηθεί ή να αναδασωθεί».

 

imerisia

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Μια σημαντική θεσμική μεταρρύθμιση, η οποία για πρώτη φορά ενοποιεί τις διατάξεις για τη διαχείριση των αποβλήτων με εκείνες της ανακύκλωσης σε ένα ολοκληρωμένο...

ΔΙΚΤΥΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Έως και τα 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τη μείωση των ΥΚΩ προσδιόρισε το οικονομικό όφελος από την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα, όταν...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμμετείχε διαδικτυακά σήμερα Τετάρτη, 7 Ιουλίου, στο Webinar με θέμα “The European Green Deal and the Energy Sector”,...

Environmental Social Governance

Η φύτευση νέων δέντρων, με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, θα έχει μία πρόσθετη επίπτωση, την αύξηση των βροχοπτώσεων τα καλοκαίρια στην Ευρώπη, σύμφωνα με...

dei_07-2021_Electrokinisi_300x250

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αύξηση της τάξης του 11% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook