Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΡΝΑ ΑΕ: Ανάδοχος στο έργο της ΔΕΗ 50 MW στη Μεγαλόπολη

Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ μειοδότησε και είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανάδοχος του έργου κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου  50MW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μεγαλόπολη.

Στον διαγωνισμό για το έργο αυτό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, είχαν υποβάλει προσφορές  οι Τέρνα, ΑΚΤΩΡ,ΑVAX, METKA, Intrakat, Voltalia Greece,  Dongfang Electric International Corporation και η Sunel & Shanghai Electric.

Πρόκειται για δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, το πρώτο ισχύος 39MW και το δεύτερο ισχύος 11MW, που θα κατασκευαστούν σε οικόπεδα που στο παρελθόν υπήρχαν λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ.

Το τίμημα θεωρείται ιδιαίτερα καλό για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες καθώς έκλεισε περίπου στα € 23,5 εκατ. Το έργο θα πραγματοποιηθεί με συστήματα μονού άξονα και bifacial πλαίσια. Επίσης θα κατασκευαστεί νέος υποσταθμός μέσης προς υψηλή τάσης για τη σύνδεσή του στο σύστημα.

Το έργο θα κατασκευαστεί σε απαλλοτριωμένη έκταση της ΔΕΗ, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για αποθέσεις κατά τη λειτουργία των ορυχείων παλαιότερα.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο είναι και το πρώτο που θα προχωρήσει με διμερές συμβόλαιο πώλησης ρεύματος προς τη μητρική, στρατηγική που έχει ανακοινώσει η εταιρεία. Ειδικότερα, για το έργο θα υπάρξει ένα μίγμα χρηματοδότησης που θα περιλαμβάνει επιδοτούμενη ταρίφα για τα 11 MW και PPA για τα 39 MW.

Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗΑΝ, σχετικα΄με τα διμερή συμβόλαια (PPA), «οι τράπεζες είναι πλέον σε θέση να στηρίξουν τα συμβόλαια αυτά και απαιτείται όλοι οι φορείς να τα προωθήσουν με βάση το διεθνές παράδειγμα.

Το φωτοβολταϊκό θα είναι σε λειτουργία από το 2023

Αφού βγήκε ανάδοχος η ΤΕΡΝΑ, το επόμενο βήμα είναι να υπογραφεί η σύμβαση και ακολούθως να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου μέσα στο καλοκαίρι, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022.

Σημειώνεται ότι μέχρι τα τέλη του 2023 η ΔΕΗΑΝ θα έχει αναπτύξει έργα συνολικής ισχύος άνω του 1,5GW.

 

ΠΗΓΗ: mononews

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΚΤΥΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η Συγγενής εταιρεία ΑΔΜΗΕ Α.Ε. ολοκλήρωσε με επιτυχία την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Την Τετάρτη 28/7/2021 συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ΜΠΕ του αναπτυξιακού έργου «Νέα σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα – Δήμητρα», στρατηγικής...

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ακολουθώντας τις διεθνείς ενεργειακές τάσεις, η επιχείρηση μετασχηματίζεται συνεχώς και αποτελεί «σηματωρό» στην αγορά ενέργειας και στην εθνική προσπάθεια για πράσινη μετάβαση. Προς αυτή...

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Στην εποχή της ενεργειακής αυτονομίας αλλά και της αξιοποίησης πράσινων μορφών ενέργειας προς όφελος της κοινωνίας περνά από σήμερα ο δήμος Λαρισαίων, με την...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αύξηση της τάξης του 11% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook