Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Πώς υποδέχθηκε η αγορά τα αποτελέσματα της Mytilineos

Ισχυρά χαρακτηρίζει η πλειονότητα των αναλυτών τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Mytilineos για το εξάμηνο του έτους. Ιδιαίτερα οι τομείς της μεταλλουργίας και των έργων βιώσιμης ανά σημείωσαν ισχυρές επιδόσεις.

Ειδικότερα η μεταλλουργία πήρε σημαντική ώθηση από την αύξηση των τιμών αλουμινίου σε συνδυασμό με τον αυστηρό έλεγχο του κόστους ενώ ο Τομέας SES από την επανεκκίνηση έργων που είχαν επηρεαστεί την προηγούμενη χρονιά από την πανδημία.

Η παραγωγή των θερμικών μονάδων του τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου στο Α’ Εξάμηνο ήταν μειωμένη όπως αναμενόταν λόγω της προγραμματισμένης τρίμηνης συντήρησης του σταθμού της Korinthos Power κατά το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου 2021.

Από το 3ο τρίμηνο του έτους και έπειτα αναμένεται περαιτέρω βελτίωση, με το 2021 να αναμένεται ότι θα αποτελέσει έτος ρεκόρ για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Το 2022 αναμένεται τα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας “να περάσουν σε άλλο επίπεδο” (take-off), με τα κέρδη να εκτιμάται ότι θα διπλασιαστούν σε σχέση με αυτά του 2020 (€129 εκατ.) στα €260 εκατ., με άξονες ανάπτυξης την εκκίνηση του νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής (CCGT) 826 MW στο τέλος του 2021, την αυξημένη παραγωγή αλουμινίου, το ισχυρό περιβάλλον τιμών και την “ωρίμανση” του χαρτοφυλακίου φωτοβολταικών έργων.

Πιο αναλυτικά η NBG Securities σημειώνει ότι τα αποτελέσματα καταδεικνύουν σταθερή ανάπτυξη, ενώ θέτει νέα τιμή στόχο στα 19,9 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση outperform.

Όπως αναφέρει παρά το γενικότερο κλίμα και τα επιμέρους προβλήματα η εταιρεία βρίσκεται στην πορεία για να επιτύχει υψηλότερη κερδοφορία καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ήταν καλύτερα του αναμενομένου.

Η Piraeus αποδίδει τα καλά αποτελέσματα στους τομείς της μεταλλουργίας και SES που αντιστάθμισαν τη χαμηλότερη επίδοση του τομέα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

H Pantelakis αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή τα premia για τα προϊόντα αλουμινίου είναι  πολύ υψηλά, χωρίς ωστόσο η διοίκηση της Mytilineos απέφυγε να μεταφράσει σε νούμερα για το 2022 την τρέχουσα ευνοϊκή συγκυρία της αγοράς.

Η Axia επισημαίνει ότι η διοίκηση επαναβεβαίωσε το guidance για καθαρκά κέρδη της τάξης των 260 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ η Optima χαρακτηρίζει στέρεες τις επιδόσεις του τριμήνου, οι οποίες υποστηρίχθηκαν κυρίως από τον τομέα της μεταλλουργίας.

Η Alpha αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ότι η διοίκηση εξετάζει την επέκταση της μονάδας αλουμίνας, προκειμένου να διπλασιαστεί η παραγωγή ανακυκλωμένου αλουμινίου, ενώ η Beta επισημαίνει ότι μόνο στο δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 21% στα 39,7 εκατ. ευρώ.

 

capital

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε €77 εκατ., αυξημένα κατά +11% σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο του 2020, ενώ αν εξαιρεθούν οι επιδράσεις των μη...

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Όμιλος Mytilineos, τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε €77 εκατ.,  αυξημένα κατά +11% σε...

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Στην καλύτερη και πιο αναπτυξιακή φάση της ιστορίας της βρίσκεται η Mytilineos, έχοντας καταστεί ένας διεθνοποιημένος και σύγχρονος, καθετοποιημένος οργανισμός με πολύπλευρες δραστηριότητες και αναμένοντας...

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Η WOOD σε νέο της report, με τίτλο η MYTILINEOS οδεύει προς χρονιά ρεκόρ το 2022, αυξάνει κατά 21% την τιμή-στόχο για τη μετοχή...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αύξηση της τάξης του 11% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook