Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

BALKAN DESK

Έντονο το ενδιαφέρον για τις ΑΠΕ στην Κροατία-Αιτήσεις για τρία μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα

Τρεις εταιρείες στην Κροατία ζήτησαν άδεια για τέσσερα φωτοβολταϊκά πάρκα, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 174 MW, σύμφωνα με αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι Neoen Renewables Croatia, Krš και Vidukin Gaj απέστειλαν αιτήματα στο Υπουργείο Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης για την αξιολόγηση των σχεδίων και εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Οι αιτήσεις τους υποβλήθηκαν τον Φεβρουάριο, μαζί με μερικές άλλες για εγκαταστάσεις μικρότερης δυναμικότητας.

Πριν από λίγες ημέρες, το Υπουργείο Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί ακόμη ένας διαγωνισμός για μεγάλα έργα, κυρίως φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα.

Και τα τρία έργα πρόκειται να κατασκευαστούν στο Zadar County

Η εταιρεία Neoen Renewables Croatia σχεδιάζει να εγκαταστήσει το φωτοβολταϊκό πάρκο Vlaka με εγκατεστημένη ισχύ 62,5 MW. Η εγκατάσταση θα εκτείνεται σε 105 εκτάρια και η αναμενόμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πρόκειται να είναι 100 GWh ετησίως.

Το εργοστάσιο θα βρίσκεται στο δήμο Pakoštane στο νομό Zadar.

Το δεύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο Bibinje των 60 MW θα βρίσκεται στην ίδια περιοχή, στο δήμο Bibinje. Η εταιρεία Krš σκοπεύει να κατασκευάσει την εγκατάσταση σε 84 εκτάρια και η αναμενόμενη μέση παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι 100 GWh ετησίως.

Η Vidukin Gaj σκοπεύει να επενδύσει σε δύο ηλιακά πάρκα στο Fuzine και στο Rupine, με εγκατεστημένη ισχύ 26 MW το καθένα.

Και τα δύο έργα βρίσκονται επίσης στο νομό Zadar, στο δήμο Jasenice. Η εταιρεία θέλει να εγκαταστήσει τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε 38 και 33 εκτάρια, αντίστοιχα, ενώ η αναμενόμενη παραγωγή δεν έχει αποκαλυφθεί.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο κατά τη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων, συνεργάζεται με περιβαλλοντικές ενώσεις, περιβαλλοντικούς και τοπικούς φορείς, προκειμένου να εκδώσει την απόφαση.

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

«Συστάδες» 10 φωτοβολταϊκών έργων 420,8 MW και 12 αιολικών 236,7 MW με κοινό «σημείο αναφοράς» Μια σίγουρα ξεχωριστή «παρέλαση» νέων αδειών για έργα ΑΠΕ,...

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εκδηλώθηκε και στην τελευταία ανταγωνιστική διαδικασία που προκήρυξε η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας). Όπως ανακοίνωσε η...

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο Δήμος Σερβίων κοινοποίησε την εξέλιξη των δραστηριοτήτων που αφορούν στις ΑΠΕ εντός των ορίων του έως την 17η Μαρτίου 2021. Οι πληροφορίες πηγάζουν...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Σε σωρηδόν αρνητικές γνωμοδοτήσεις για τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πιο συγκεκριμένα για τα φωτοβολταϊκά έχει προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μείωση της τάξης του 2% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook