Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

BALKAN DESK

Έντονο το ενδιαφέρον για τις ΑΠΕ στην Κροατία-Αιτήσεις για τρία μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα

Τρεις εταιρείες στην Κροατία ζήτησαν άδεια για τέσσερα φωτοβολταϊκά πάρκα, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 174 MW, σύμφωνα με αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι Neoen Renewables Croatia, Krš και Vidukin Gaj απέστειλαν αιτήματα στο Υπουργείο Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης για την αξιολόγηση των σχεδίων και εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Οι αιτήσεις τους υποβλήθηκαν τον Φεβρουάριο, μαζί με μερικές άλλες για εγκαταστάσεις μικρότερης δυναμικότητας.

Πριν από λίγες ημέρες, το Υπουργείο Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί ακόμη ένας διαγωνισμός για μεγάλα έργα, κυρίως φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα.

Και τα τρία έργα πρόκειται να κατασκευαστούν στο Zadar County

Η εταιρεία Neoen Renewables Croatia σχεδιάζει να εγκαταστήσει το φωτοβολταϊκό πάρκο Vlaka με εγκατεστημένη ισχύ 62,5 MW. Η εγκατάσταση θα εκτείνεται σε 105 εκτάρια και η αναμενόμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πρόκειται να είναι 100 GWh ετησίως.

Το εργοστάσιο θα βρίσκεται στο δήμο Pakoštane στο νομό Zadar.

Το δεύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο Bibinje των 60 MW θα βρίσκεται στην ίδια περιοχή, στο δήμο Bibinje. Η εταιρεία Krš σκοπεύει να κατασκευάσει την εγκατάσταση σε 84 εκτάρια και η αναμενόμενη μέση παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι 100 GWh ετησίως.

Η Vidukin Gaj σκοπεύει να επενδύσει σε δύο ηλιακά πάρκα στο Fuzine και στο Rupine, με εγκατεστημένη ισχύ 26 MW το καθένα.

Και τα δύο έργα βρίσκονται επίσης στο νομό Zadar, στο δήμο Jasenice. Η εταιρεία θέλει να εγκαταστήσει τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε 38 και 33 εκτάρια, αντίστοιχα, ενώ η αναμενόμενη παραγωγή δεν έχει αποκαλυφθεί.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο κατά τη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων, συνεργάζεται με περιβαλλοντικές ενώσεις, περιβαλλοντικούς και τοπικούς φορείς, προκειμένου να εκδώσει την απόφαση.

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Οι αιτήσεις λοιπόν στην ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 11 Σεπτεμβρίου, αφού όμως γίνει εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Την Τετάρτη 28/7/2021 συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ΜΠΕ του αναπτυξιακού έργου «Νέα σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα – Δήμητρα», στρατηγικής...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Η μετάβαση από την πετρελαιοκίνηση και τη βενζινοκίνηση προς την ηλεκτροκίνηση, θέλει κι αυτή τον χρόνο της για να αναπτυχθεί, ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος,...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο αρχές Οκτωβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», όπως υπογράμμισε ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας...

Το σχόλιο της ημέρας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αύξηση της τάξης του 11% σημείωσε η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καταγράφοντας την τιμή...

Βρείτε μας στο Facebook