Την έντονη αντίδρασή του στην τροπολογία του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία τμήμα του υπουργείου (το ΑΤΕΕΝ) θα αναλάβει την αρμοδιότητα της αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων πτυχιούχων ελληνικών ιδιωτικών κολεγίων που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά ΑΕΙ ως παραρτήματά τους, εξέφρασε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο. Επισημαίνεται ότι μέχρι τώρα την αρμοδιότητα αυτή έχουν τα επιμελητήρια.
«Το επάγγελμα του μηχανικού είναι ρυθμισμένο, διότι προστατεύει το δημόσιο συμφέρον. Για παράδειγμα, αυτός που θα υπογράψει για να φτιαχτεί μια γέφυρα, ένα σχολείο, ένα νοσοκομείο, πρέπει να κριθεί από κάποιον που έχει την ικανότητα και τις γνώσεις να το κάνει», δήλωσε ο κ. Στασινός.
«Το υπουργείο αποφάσισε οι απόφοιτοι κολεγίων να παίρνουν επαγγελματική ισοδυναμία και αναγνώριση σπουδών από ένα γραφείο του υπουργείου. Εμείς αμφισβητούμε την ικανότητα ενός γραφειοκράτη να κρίνει το οποιοδήποτε κολλέγιο τι δυνατότητες δίνει στους φοιτητές», πρόσθεσε, τονίζοντας αυτή τη δυνατότητα την είχε το επιμελητήριο.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το υπουργείο ήθελε να παρακάμψει το Επιμελητήριο, τόνισε: «Ακόμη κι αν ήθελε αυτό, ας το κάνει η υπουργός με μια ανεξάρτητη επιτροπή ακαδημαϊκών που έχουν τις γνώσεις ».
«Η υπουργός θα δεχόταν ένα τυχαίος απόφοιτος, που κρίθηκε από έναν γραφειοκράτη, να της χτίσει το σπίτι και να μένει μέσα σε αυτό;», τόνισε ο κ. Στασινός.
«Η υπογραφή του μηχανικού έχει τεράστια ευθύνη. Πρέπει να υπάρχει ορθολογισμός. Μπορεί να είναι ένας καλός υπάλληλος (στο υπουργείο), αλλά στη συνέχεια, αυτός που θα εγκριθεί θα μπορεί να υπογράφει γέφυρα, σχολεία, νοσοκομεία, χωρίς να έχει κριθεί από κανέναν ειδικό», πρόσθεσε.
Προανήγγειλε ότι τα Επιμελητήρια θα προβούν σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια, ενώ θα καταθέσουν και νέες προτάσεις στο υπουργείο.
ΠΗΓΗ: newpost
Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων