Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

Uncategorized

Έντονη κινητικότητα στη λιανική αγορά του ρεύματος

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στη λιανική αγορά του ρεύματος, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο διαχειριστής του συστήματος διανομής ΔΕΔΔΗΕ τόσο για τον αριθμό των μετρητών που τροφοδοτούν οι προμηθευτές όσο και για το μερίδιο κατανάλωσης της κάθε εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα τριμηνιαία στοιχεία του Διαχειριστή, το μερίδιο της ΔΕΗ ως προς τον αριθμό των μετρητών εμφανίζεται μειωμένο από το 77,8% στο 76,28% που αντιστοιχεί σε περίπου 5,1 εκατομμύρια μετρητές.

Οι μετρητές που έφυγαν από τη ΔΕΗ και κατευθύνθηκαν σε άλλους προμηθευτές είναι λίγο παραπάνω από 100 χιλιάδες, σε σύνολο 6,7 εκατομμυρίων μετρητών.

Σημειώνεται πάντως ότι η στρατηγική της ΔΕΗ στην αγορά προμήθειας επικεντρώνεται στην διατήρηση των “ποιοτικών” πελατών ενώ η εταιρεία αναμένεται το επόμενο διάστημα να λανσάρει νέα προϊόντα που αναμένεται να ενισχύσουν τη θέση της στην αγορά.

Ως προς τους εναλλακτικούς προμηθευτές, με βάση τον αριθμό των παροχών που τροφοδοτούν στην αγορά στην πρώτη θέση βρίσκεται η Protergia με μερίδιο 3,8% που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 255 χιλιάδες μετρητές.

Η Protergia ενίσχυσε το μερίδιό της σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο κατά περίπου 11 χιλιάδες μετρητές.

Ακολουθεί η Elpedison με μερίδιο αγοράς 3,58% ή αλλιώς 250 χιλιάδες μετρητές έχοντας αυξήσει το μερίδιό της κατά 9,5 χιλιάδες μετρητές. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ήρωνας με μερίδιο 3,12% που αντιστοιχεί σε 211 χιλιάδες μετρητές έχοντας παρουσιάσει αύξηση κατά 15 χιλιάδες μετρητές.

Ακολουθεί η Watt & Volt με μερίδιο αγοράς 2,56% ή αλλιώς 173 χιλιάδες μετρητές, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης των 3400 μετρητών, ενώ η Ζeniθ ακολουθεί με μερίδιο 2,27% και 154 χιλιάδες μετρητές.

Η Zeniθ αύξησε τους μετρητές που τροφοδοτεί κατά 17 χιλιάδες. Ακολουθεί η NRG με μερίδιο 1,72% και 116 χιλιάδες μετρητές, ενώ η Volton έχει μερίδιο 1,68% και 114 χιλιάδες μετρητές. Την 8άδα συμπληρώνουν η Φυσικό Αέριο με 90 χιλιάδες μετρητές (μερίδιο 1,34%) και η Volterra με 38 χιλιάδες μετρητές (μερίδιο 0,56%).

Τα μερίδια αγοράς διαφοροποιούνται εάν ληφθεί υπόψη το μερίδιο κατανάλωσης των πελατών της χαμηλής τάσης στο διασυνδεδεμένο δίκτυο.

Έτσι η ΔΕΗ εμφανίζει μερίδιο αγοράς στο 67,19%, ενώ η εικόνα για τους υπόλοιπους προμηθευτές διαμορφώνεται ως εξής:

Protergia: 5,8% στη χαμηλή τάση και 7,23% στη μέση τάση

Ήρων: 5,76% στη χαμηλή τάση και 13,13% στη μέση τάση

Elpedison: 5,03% στη χαμηλή τάση και 2,23% στη μέση τάση

Watt & Volt: 3,71% στη χαμηλή τάση και 1,56% στη μέση τάση

NRG: 2,74% στη χαμηλή τάση και 10,5% στη μέση τάση

Volton: 1,98% στη χαμηλή τάση και 0,41% στη μέση τάση

Zeniθ: 1,92% στη χαμηλή τάση και 0,88% στη μέση τάση

Φυσικό Αέριο: 1,61% στη χαμηλή τάση και 3,4% στη μέση τάση

Volterra: 1,25% στη χαμηλή τάση και 5,84% στη μέση τάση.

 

ΠΗΓΗ: capital

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Uncategorized

Νέα δεδομένα στη μάχη των μεριδίων της αγοράς προμήθειας ρεύματος, δημιουργεί η απόφαση της ΔΕΗ να αλλάξει την τιμολογιακή της πολιτική καθιερώνοντας και εκείνη...

Uncategorized

Έκθεση της Eurostat παρέχει πρόσφατα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το μερίδιο της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές συνολικά, αλλά και σε τρεις τομείς κατανάλωσης (ηλεκτρική...

Uncategorized

Κοινοποιήθηκε από την ΑΑΔΕ η τροποποίηση της διάταξης αναφορικά με τη φορολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 01/01/2021. Α. Νομοθετικό πλαίσιο...

Το σχόλιο της ημέρας

Παρενέργειες

No posts yet.

Βρείτε μας στο Facebook