Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η Τσεχία σχεδιάζει εισαγωγές LNG με τρένο από τη Βαλτική

Ο τσεχικός κρατικός διανομέας καυσίμων Čepro είναι έτοιμος να κατασκευάσει τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη χώρα. Το ΥΦΑ θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Τσεχία από τη Βαλτική με τρένο. Στο μέλλον, η μεταφορά με πλοία είναι επίσης δυνατή, εάν επιλυθεί η ναυσιπλοΐα του ποταμού Έλβα.

Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μεταφόρτωσης υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι ένα από τα πιθανά βήματα για την αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας της Τσεχίας, δήλωσε ο František Todt, επικεφαλής της Čepro, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Τετάρτης (11 Μαΐου) για την ενεργειακή ασφάλεια που διοργάνωσε η κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομίας και ασφάλειας. Η Čepro ανήκει κατά 100% στο τσεχικό υπουργείο Οικονομικών.

Η νέα εγκατάσταση δεν είναι το μόνο σχέδιο για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περίκλειστη χώρα

Στις αρχές Μαΐου, ο Τσέχος πρωθυπουργός Petr Fiala δήλωσε μετά από συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz ότι η Τσεχία θα διαπραγματευτεί με τη Γερμανία για την από κοινού χρήση τερματικών σταθμών φυσικού αερίου LNG που θέλει να κατασκευάσει η γερμανική κυβέρνηση.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Τσεχική Δημοκρατία θέλει να είναι ανεξάρτητη από τη ρωσική ενέργεια. Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει εναλλακτικές λύσεις, οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία συνεχίζονται προς το παρόν.

«Οι προμήθειες φυσικού αερίου στην Τσεχική Δημοκρατία είναι συνεχείς και οι εγχώριες δεξαμενές γεμίζουν με ρυθμό άνω των 25 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως, που αντιστοιχεί περίπου στο διπλάσιο της ημερήσιας κατανάλωσης το καλοκαίρι», δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Jozef Sikela.

Σύμφωνα με τον Síkela, η Τσεχική Δημοκρατία δεν έχει επηρεαστεί από την ανακοίνωση των ουκρανικών αρχών την Τετάρτη (11 Μαΐου) για τη διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου μέσω του ουκρανικού σταθμού Sochranovka.

Περίπου το 99% των προμηθειών φυσικού αερίου στην Τσεχική Δημοκρατία εισάγεται από τη Ρωσία μέσω της Γερμανίας.

Πηγή: Euractiv

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

«Το πρώτο πράγμα, που θέλω να πω, είναι ότι η Ελλάδα ως χώρα έχει πλέον επιστρέψει. Όπως γνωρίζετε, διήλθαμε μία επώδυνη οικονομική κρίση προ...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έργα που στοχεύουν στην πλήρη αναβάθμιση του ιστορικού Κήπου της πόλης, συνολικής έκτασης 154 στρεμμάτων, βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Δήμο Αθηναίων. Ο συνολικός...

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Στους δήμους ή και σε ιδιωτικούς φορείς, τους οποίους αυτοί θα ορίσουν θα μπορεί να ανατίθεται για διάστημα έως και 50 ετών η επισκευή,...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μια καινοτόμο ερευνητική πρόταση καταθέτουν για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο δήμος Πύργου και η επιστημονική ομάδα του Εθνικού...

Το σχόλιο της ημέρας

Παρενέργειες

No posts yet.

Βρείτε μας στο Facebook