Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το Ε.Ε.Α. θα πρωταγωνιστήσει στην αναδάσωση των καμμένων της Αττικής

Δήλωση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου:

«Στο ίδιο, και χειρότερο, έργο θεατές για ακόμα μία φορά βρεθήκαμε όλοι οι κάτοικοι της χώρας, καθώς και αυτό το καλοκαίρι οι πυρκαγιές προκάλεσαν τεράστια περιβαλλοντική αλλά και οικονομική καταστροφή.

Οι αιτίες είναι πολλές και βαρύνουν όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, μιας και φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα ολοκληρωμένος σχεδιασμός  πρόληψης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είδαμε από το πέρασμα της φωτιάς σε Αττική, Εύβοια και άλλες περιοχές, δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες, δεν είχαν καθαριστεί μεγάλα κομμάτια στα σημεία που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, ενώ και τα μέσα κατάσβεσης – εναέρια και επίγεια- είναι παλιά και με περιορισμένες πλέον δυνατότητες.

Εάν μπορούμε να πούμε ότι διασώθηκε κάτι, αυτό οφείλεται μόνο στην αυτοθυσία των πυροσβεστών και στο σθένος που έδειξαν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είμαστε πλέον προετοιμασμένοι καλύτερα ως χώρα και να σταματήσουν να επαναλαμβάνονται τέτοιες εικόνες κάθε καλοκαίρι.

Εκτός από τις προφανείς περιβαλλοντικές συνέπειες για την Ελλάδα και τους πολίτες της, ισχυρότατο πλήγμα δέχθηκε και η επιχειρηματικότητα, καθώς μεταξύ των πληγέντων είναι και πάρα πολλές επιχειρήσεις.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως είχε πράξει και στο παρελθόν, θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες της Αττικής. Ήδη  αποφασίστηκε η ενίσχυση των επιχειρήσεων που υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή με το ποσό των 100.000 ευρώ και ανάλογα με τις ανάγκες θα συνεχίσουμε την παροχή βοήθειας με όλες μας τις δυνάμεις.

Παράλληλα, ανακοινώνουμε ότι το Επιμελητήριό μας θα πρωταγωνιστήσει στην αναδάσωση των καμμένων της Αττικής, συμβάλλοντας έτσι στη μεγάλη προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και αναδιοργάνωσης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής».

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επένδυση ύψους 750 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη οικιστικών και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, γηπέδου γκολφ, χώρων αναψυχής, άθλησης και ψυχαγωγίας, μαρίνας, εμπορικών χώρων, αλλά και...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μια σπουδαία πρωτοβουλία ξεκίνησε ένα εστιατόριο στο Αλεποχώρι μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα. Στόχος του καταστήματος είναι να...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο καφές αποτελεί το πιο κοινό φυσικό διεγερτικό για τον άνθρωπο. Όπως φαίνεται αποτελεί διεγερτικό και για την φύση. Ένας πολτός που αποτελείται από...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με το σύνθημα «Φυτεύουμε μαζί, δίνουμε ζωή», o όμιλος MOTOR OIL πραγματοποίησε πιλοτική αναδάσωση στην Κινέτα του δήμου Μεγαρέων φυτεύοντας 6.500 δέντρα στον οικισμό...

Το σχόλιο της ημέρας

Παρενέργειες

No posts yet.

Βρείτε μας στο Facebook