Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Greek Energy Awards 2020: Ένας θεσμός που όλο μεγαλώνει Δείτε πρώτοι τους φετινούς νικητές στο energyfeed

Της Χαράς Αυγερινού

Η κακή δημοσιότητα της χώρας στην Ευρώπη στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, όταν τα μνημόνια βρίσκονταν σε πρώτο πλάνο, δίπλα στην πεποίθηση που κυριαρχούσε ότι οι Έλληνες είναι οκνηροί και δεν πληρώνουν φόρους ήταν αυτό που γέννησε την ιδέα. Η αδικία πίσω από μια γενικότερη απαξία στο Ελληνικό στοιχείο ήταν αυτό που ώθησε την ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Greek Energy Forum, να δημιουργήσει έναν νέο θεσμό ο οποίος θα «αποκαταστήσει» την εικόνα της χώρας. «Θέλαμε με κάποιο τρόπο να αναδείξουμε τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στη χώρα, να τις συστήσουμε στους μεγάλους παίκτες της διεθνούς ενεργειακής αγοράς και να ενημερώσουμε την παγκόσμια κοινότητα ότι η χώρα μας διαθέτει ανθρώπινο κεφάλαιο το οποίο αξίζει να αναδειχθεί» εξηγεί στο energyfeed ο πρόεδρος του Greek Energy Forum (GEF) dr. Άγγελος Γκανούτας-Λεβέντης.

Ο θεσμός των Greek Energy Awards ξεκίνησε το 2016 και έκτοτε χαίρει ιδιαίτερης ανάπτυξης. Η βράβευση διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και η ανάδειξη των νικητών γίνεται μέσα από το κοινό. Συμβούλιο του GEF διαμορφώνει τους υποψηφίους, φτιάχνει πρακτικά την short list η οποία στη συνέχεια δίνεται στη διάθεση του διαδικτυακού κοινού, το οποίο επιλέγει τον καλύτερο σε κάθε μία από τις επτά κατηγορίες βραβείων. Ενδεικτικό της ανάπτυξης του θεσμού είναι το γεγονός ότι στην ψηφοφορία του 2018 συμμετείχαν περίπου 2.500 άτομα, ενώ η φετινή προσέλκυσε το ενδιαφέρον 6.500 ατόμων οι οποίοι οδήγησαν στην ανάδειξη των τελικών νικητών. «Έχουμε καταβάλλει σημαντική προσπάθεια και χρόνο για να εξασφαλίσουμε το αδιάβλητο της διαδικασίας ψηφοφορίας και ανάδειξης των νικητών. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα Greek Energy Awards αντιπροσωπεύουν την αγνότερη μορφή αναγνώρισης εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική ενεργειακή αγορά, καθώς είναι αποτέλεσμα μιας ανοιχτής και δημόσιας ψηφοφορίας ανθρώπων που γνωρίζουν την εν λόγω αγορά εκ των έσω» σημειώνει ο dr. Γκανούτας-Λεβέντης.

Η διοργάνωση έχει ως βασικό στόχο την αναγνώριση των προσπαθειών που γίνονται είτε από εταιρείες, είτε από μεμονωμένες προσωπικότητες στον τομέα της ενέργειας και αυτές να αναδειχθούν στο ευρύτερο πλέον, διεθνές κοινό.

Greek Energy Forum Awards Week 2020

Η φετινή διαγωνιστική διαδικασία επηρεάστηκε από την πανδημία με αποτέλεσμα το μεγάλο event της βράβευσης που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια στο Λονδίνο να ακυρωθεί για φέτος. Ωστόσο η ψηφοφορία είχε διεξαχθεί κανονικά και ολοκληρώθηκε λίγο πριν την εμφάνιση των πρώτων επιπτώσεων της πανδημίας και οι διοργανωτές αποφάσισαν ότι αφού αναδείχθηκαν οι καλύτεροι σε κάθε κατηγορία, δεν μπορεί να ακυρωθεί η φετινή διαδικασία. Έτσι ύστερα από λίγους μήνες αναβολής, χθες ολοκληρώθηκε το Awards Week με την ανάδειξη του έβδομου και τελευταίου, κατά σειρά μόνο, νικητή του θεσμού των Greek EnergyAwards. Το energyfeed σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τους τελικούς νικητές των φετινών βραβείων Greek Energy Awards:

-Environment Social and Governance: TAP (Trans Adriatic Pipeline)

-Energy Innovator: National Technical University of Athens («Prometheus» team)

-Green Energy: Terna Energy Group

-Energy Influencer: Ευάγγελος Μυτιλιναίος (Chairman and CEO of Mytilineos)

-Maritime Company: Anemoi Marine Technologies/Blue Planet Shipping

-Energy Consultancy/Services Company: Exergia

-Energy & Hydrocarbons Company: ΔΕΣΦΑ

«Η κατηγοριοποίηση των βραβείων έγινε ύστερα από πολλή σκέψη και βασικός στόχος ήταν τα επτά αυτά βραβεία να αντικατοπτρίζουν το σύνολο της αγοράς, να παρέχουν την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες της αγοράς ανεξάρτητα από το μέγεθός τους να διεκδικήσουν τη νίκη έστω και σε μία κατηγορία, αλλά και να συμβαδίζουν με τις διεθνείς τάσεις της αγοράς. Τρανό παράδειγμα το γεγονός ότι στα φετινά βραβεία εισήχθη η κατηγορία των «Environment, Social and Gοvernance» καθώς διαπιστώσαμε μια μετακίνηση της διεθνούς συζήτησης από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη προς αυτή τη νέα κατεύθυνση» συμπληρώνει ο dr. Γκανούτας-Λεβέντης.

Oι υγειονομικές συνθήκες του 2020 δεν επέτρεψαν τη διοργάνωση της μεγάλης βραδιάς βράβευσης όπου έχουν όλοι οι συμμετέχοντες την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα εκτενές δίκτυο επαγγελματιών της ενέργειας είτε προέρχονται από την βαριά ενεργειακή παραγωγή είτε από τον χώρο της συμβουλευτικής. Ωστόσο η σημασία των βραβείων είναι εξίσου σημαντική όπως και τις άλλες χρονιές, ενώ εξακολουθούν και παρέχουν ένα βήμα αναγνώρισης του ενεργειακού κλάδου στην διεθνή αγορά.

 

Δείτε live τις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνέντευξη στη Χαρά Αυγερινού,   Στα πλαίσια των προσπαθειών για πληρέστερη ενημέρωση πάνω σε όλες τις πτυχές των εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα, το energyfeed.gr...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Από την ίδρυσή του το 2013, το Ελληνικό Ενεργειακό Φόρουμ (GEF) παρέχει μια  πλατφόρμα στην οποία οι επαγγελματίες της ενέργειας έχουν τη δυνατότητα δικτύωσης,...

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακή συζήτηση για τις επενδύσεις στην ενέργεια διοργανώνει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 16:00, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και το Γενικό Προξενείο...

Uncategorized

Ανακοινώνουμε με ενθουσιασμό το τέταρτο γεγονός της σειράς GEF Energy Leaders Talk το οποίο θα περιλαμβάνει τον Dave Ernsberger, Global Head of Commodities Pricing and Market Insight της S&P Global Platts.  Η σειρά Leadership Talk έχει σκοπό να φέρει...

Το σχόλιο της ημέρας

Παρενέργειες

No posts yet.

Βρείτε μας στο Facebook