Βρειτε μας στα Social Media

Τι ψάχνετε;

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Η Παγκόσμια Τράπεζα βλέπει τον μέσο όρο της τιμής του πετρελαίου στα 44 δολάρια το 2021

Οι τιμές της ενέργειας υπέφεραν περισσότερο από τα εμπορεύματα στην πανδημία – ειδικά οι τιμές του πετρελαίου – και δεν θα αυξηθούν πολύ το επόμενο έτος, με μέσο όρο μόλις 44 δολάρια το βαρέλι, δήλωσε η Παγκόσμια Τράπεζα στην εξαμηνιαία έκθεση προοπτικών αγορών εμπορευμάτων την Πέμπτη.

Ενώ τα γεωργικά και μεταλλικά εμπορεύματα έχουν ήδη αντισταθμίσει τις απώλειες από τον ιό COVID-19, οι τιμές του πετρελαίου δεν θα ανακάμψουν στα προ της πανδημίας επίπεδα τουλάχιστον έως το 2022, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Το επόμενο έτος, η ζήτηση πετρελαίου σε όλες σχεδόν τις χώρες θα εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από το 2019, εκτός από την Κίνα, και ως αποτέλεσμα, οι τιμές του πετρελαίου δεν θα κινηθούν πολύ υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα στα 40 δολάρια χαμηλό.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένει ότι το πετρέλαιο θα φτάσει στα 44 δολάρια το βαρέλι το επόμενο έτος, τιμή ελαφρώς αυξημένη από τον αναμενόμενο μέσο όρο των 41 δολαρίων το βαρέλι φέτος. Ο προβλεπόμενος μέσος όρος του 2021 θα παραμείνει σημαντικά χαμηλότερος από το μέσο επίπεδο τιμής του πετρελαίου του 2019 στα 61 δολάρια το βαρέλι.

Επιπλέον, οι χώρες του ΟΠΕΚ + έχουν σημαντικά επίπεδα πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας, γεγονός που μειώνει περαιτέρω την πιθανότητα απότομης αύξησης των τιμών στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, οι τιμές του φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθούν το 2021 καθώς η κατανάλωση ανακάμπτει στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την τράπεζα.

Όπως και πολλοί άλλοι, η Παγκόσμια Τράπεζα βλέπει τους κινδύνους για το πετρέλαιο να υποχωρούν. Για τη ζήτηση, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η πανδημία, ενώ η επιστροφή της παραγωγής της Λιβύης αποτελεί κίνδυνο για τις τιμές του πετρελαίου από την πλευρά της προσφοράς.

Πηγή: oilprice.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Την ελληνική πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενέργεια τον ερχόμενο χειμώνα, κατέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επιστολή του που έστειλε στην...

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Ανοίγει ο δρόμος για τις έρευνες για φυσικό αέριο στη Δυτική και Νοτιοδυτική Κρήτη μετά την ανακοίνωση ότι η ExxonMobil απέκτησε την πλειοψηφία των δικαιωμάτων έρευνας...

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Κυρώθηκε πρόσφατα, με διευρυμένη πλειοψηφία, η σύμβαση επέκτασης της υπόγειας δεξαμενής στη νότια Καβάλα στον σημερινό παραχωρησιούχο Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας,...

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Σύμφωνα με τον κανονισμό η υπόγεια αποθήκευση φυσικού αερίου στην επικράτεια των κρατών μελών πρέπει να φτάνει τουλάχιστον στο 80% της χωρητικότητάς της πριν...

Το σχόλιο της ημέρας

Παρενέργειες

No posts yet.

Βρείτε μας στο Facebook